Sådan er du sikker på at få en tandprotese der fungerer

22 February 2023 Kamilla Sonne

Har man mistet en eller flere tænder, kan man heldigvis få dem erstattet. Det er både en fordel i forhold til det kosmetiske udtryk, men det gør det også nemmere at bide og få tygget maden.

Derfor er det godt, at tandproteser findes. Med en tandprotese kan du nemlig få erstattet den tand, der mangler, så du ikke skal nøjes med et tomt hul.

Til gengæld er der mange, der har problemer med deres tandprotese. Det kan eksempelvis være, hvis den ikke føles behagelig at tygge på, eller hvis den sidder løst. I værste tilfælde kan tandprotesen også falde ud.

Da det er en ret vital del af ens udseende og dagligdag, er det vigtigt med en tandprotese, der fungerer. Men hvordan kan man være sikker på, at man får en tandprotese, der fungerer optimalt og gør dagligdagen nemmere?

Tandlæge, tandlægeklinik, behandlinger

Find den rigtige tandlæge

Det er din egen tandlæge, der laver din tandprotese. Det kan enten være en delprotese, der erstatter en eller flere tænder. Det kan også være en helprotese, der som et gebis erstatter en større del af munden.
Fælles for dem begge er, at det er vigtigt med en tandprotese der fungerer. Derfor er det ikke ligegyldigt, hvor du får dem lavet.

Tandlægen har nemlig stor indflydelse på, som du får en tandprotese der fungerer eller ej. Derfor bør du gå efter en tandlæge, som du har stor tillid til, og som du ved vil lave et godt stykke arbejde. Så er du allerede lidt tættere på en tandprotese, der fungerer.

Hvad koster en tandprotese, der fungerer?

Det kan være svært at sætte noget enkelt tal på, da det afhænger af den specifikke situation. Derfor bør du tale med din tandlæge og få et tilbud på en tandprotese, der fungerer.

En ting, der er sikker, er, at det er en god investering at få lavet den ordentligt den første gang.

More articles