Lav en kopi af dit skøde for en sikkerheds skyld

31 October 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nu er der jo sjældent, at man laver den slags gammeldags skøder, hvor man sidder med fyldepennen eller fjeren i mørket og skriver gotiske bogstaver på et pergament med gamle udtryk og slutter af med en underskrift og en forsegling med stearin og stempel.

Sådan gjorde man i gamle dage, når de rige havde råd til at lave tinglysning af skøde, og selvom “tinglysning” da også hænger ved fra de gamle tider, så er det blevet meget mere moderne og lettere at lave skøder nu om dage.

Blandt andet er man blevet digitale med den slags, og udover det sparer miljøet for en masse ressourcer, så er det også markant nemmere at finde rundt i de mange dokumenter på den måde, når de skal søges frem.

Desuden kan megen arbejde med skøder gøres online, hvorfor man efterhånden ikke behøver have dem i en fysisk udgave.

Men derfor kan det jo være smart lige at lave en backup af dokumentet alligevel, som så enten findes på for eksempel en ekstern harddisk, der ikke er tilknyttet nogen maskine, så man er sikret mod nedbrydning og hacking, eller man kan udskrive det, hvis det ikke allerede eksisterer fysisk, så man har en kopi liggende.

Laver man dokumentet som en elektronisk backup, så skal man også lige tjekke efter, at ens eksterne ikke bliver slidt eller ikke er kompatibel med de moderne computere, der skal kunne åbne den.

Det ville være en skam, hvis man ikke kunne få adgang til den eneste kopi, fordi den eksterne er blevet for gammel.

Dog behøver man heller ikke lave for mange kopier, for ellers kan man hurtigt miste overblikket over, hvad der er det officielle dokument.

Her bør man måske lige markere tydeligt, at dette er en kopi, så man ikke er i tvivl.

Skal dit skøde tinglyses, så kan eboligadvokat.dk hjælpe dig.

More articles