Spar penge, og skån samtidig miljøet, med en effektiv varmepumpe

25 December 2018 Astrid Pedersen

editorial

I disse dage har klima og miljø stort fokus i medierne. Der fokuseres især meget på, hvad man som almindeligt menneske kan gøre for at bidrage til at modvirke klimaforandringer, og skåne miløjet. En stor del af den belastning, vi mennesker i den vestlige verden lægger på miljøet, stammer fra vort energi forbrug. Og på den nordlige halvkugle sluger varmeregningen en stor del af udgifterne til elektricitet eller brændsel. Vi udleder i den forbindelse store mængder af CO2, blot vi skal have varmet hjemmet op til en tålelig temperatur.

Værst står det til for de bolig ejere, som er i besiddelse af et olie eller gas fyr af ældre dato, hvor energi effektiviteten er temmelig lav, eller elpaneler, som i mange tilfælde er direkte ineffektive i forhold til den omkostning, de repræsenterer. Befinder du dig i gruppen af mennesker, som døjer med et gammelt og ineffektivt varme system i din bolig, bør du overveje at skifte til en energi effektiv og miljøvenlig varmepumpe.

Hvilken type varmepumpe skal jeg vælge?

Der findes grundlæggende tre typer varmepumpe: De såkaldte jord til vand varmepumper, som også kaldes jordvarme anlæg, og som er temmelig krævende i installation og opførelse. De to andre typer, luft til vand og luft til luft varmepumperne, er mere til at have med at gøre, og kan sættes op forholdsvis hurtigt.

En luft til vand varmepumpe kan med fordel erstatte et gammelt fyr, hvis dit hus er i besiddelse af et vandbaseret varme fordelingsanlæg. Moderne luft til vand varmepumper varmer let og hurtigt såvel forbrugsvand som vand, der cirkulerer i radiatorer og gulvvarme net, op i mængder, som gør, at du kan fyre godt op for varmen og tage lange, varme bade med god samvittighed. Luft til vand varmepumpen er nemlig særdeles miljøvenlig og samtidig økonomisk.

Du kan læse mere om luft til vand og luft til luft varmepumperne på https://www.gramenergi.dk/ 

More articles