Spar penge på gulvslibning ved et grundigt forarbejde

06 April 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Uanset om du har valgt selv at afslibe dine gulve, eller om du får et professionelt gulvfirma til at slibe dine gulve, er det vigtigt i forhold til kvaliteten af det endelige resultat, men også i forhold til hvad det vil koste dig at få slebet gulvene.

Vælger du selv at forberede gulvene til slibning, vil det påvirke gulvafslibning priser, da firmaet ellers skal bruge tid på det. Samtidig vil f.eks. at sikre at alle søm er slået ned i gulvet, betyde at der skal bruges mindre af det dyre sandpapir, da et søm der stikker op vil ødelægge sandpapiret når maskinen kører henover sømmet.

Rengør gulvene inden gulvafslibning

Selvom det kan virke lidt selvmodsigende at gøre gulve rene, lige som man skal til at slibe dem, er det stadigvæk en god ide at bruge tid på. Hvis du ikke fjerner det gamle snavs der sidder i gulvene og evt. revner vil snavset blive slebet ned i gulvet og resultatet vil ikke blive nær så flot som hvis du har brugt tid på at vaske gulvene inden. 

Det er også en god ide at fjerne evt. gamle rester af lim og spartelmasse, som er på gulvene. Dette gælder primært hvis du skal have afhøvlet gulve, hvor der har været gulvtæppe på.

Det er også værd at fjerne gulvpanelerne, da det er meget nemmere at slibe gulvene helt ind til væggene hvis de ikke sidder på. De vil også nemt blive udsat for slag fra maskinen. Sidst men ikke mindst vil panelerne efterfølgende skjule, hvis der er steder hvor maskinen ikke har kunne komme helt ind til væggen.

Løse ledninger skal fjernes så de ikke ikke ligger på gulvene, så du skal stoppe maskinen løbende for at fjerne den. Grundlæggende skal du sikre dig at når maskinen starter, så skal du ikke stoppe op før du er færdig eller skal skifte sandpapir, da det påvirker resultatet.

More articles