Hvornår har du slået dit varmeanlæg til?

06 January 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er imponerende, hvordan vi i nyere tid er blevet gode til at lave varmeanlæg, som der kan levere varme koncentreret og bredt rundt i hjemmet via tekniske foranstaltninger.

Når man tænker på, at vi mennesker altid har haft brug for at varme os, så er det relativt sent i vores alder som menneskehed, at vi har fundet ud af, hvordan vi laver energikilder, der kan give os mest energi, der er mindst farligt at bruge, hvor man udnytter energien, og som der ikke koster så meget at have kørende.

Og så må det gerne være godt for miljøet at have kørende.

Sådan noget kunne man blandt andet finde i form af et varmeanlæg i Ringkøbing, når man skal se efter, hvad man skal vælge af varmeanlæg i dag.

Men selvom man får opfyldt alle disse betingelser, og man hele tiden ser efter, om man skulle udskifte ens varmeanlæg til et nyt, så kan det nogle gange svare sig bare at slukke det helt.

image

Sæt varmeanlægget på standby eller sluk det nogle gange

Man kan lidt sammenligne det med, når folk siger, at de hare sparet en masse penge på et indkøb, men så kunne de jo have sparet endnu flere penge ved slet ikke at foretage det køb.

Misforstå os ikke: Det er rart med et varmeanlæg, og man kan dårligt forestille sig et moderne hjem, der ikke har sådan et, så det skal man have.

Men man kan også vænne sig så meget til, at det konstant kører – og måske med for meget varme på – at man bruger mere energi, end hvad man faktisk burde.

Man kan tilvænne kroppen til at klare sig med mindre varme, ved at man ikke skruer så højt op for det, og løbende kan man også sætte temperaturen lavere og lavere.

I de varme sommerperioder kan man endda helt vælge at slukke for det.

More articles