Behandlinger du kan få lavet hos din tandlæge

17 May 2022 Steffen Hansen

editorial

Tandlæger kan tilbyde en række forskellige behandlinger, afhængigt af patienternes behov. Det er vigtigt, du finder en tandlæge, der kan imødekomme dine behov og specifikke krav. Hvis du skal have lavet en speciel behandling i dine tænder, så kan det være, at din tandlæge kan hjælpe dig eller du skal opsøge en specialist. Læs i dette indlæg om de typer af behandlinger, som en tandlæge kan ordne for dig.

 

tandlæge

 

Rodbehandling

Hvis du har en inficeret tand, kan en rodbehandling være løsningen. Ved rodbehandling fjernes det inficerede væv inde i din tand. Når dette er gjort, vil din tandlæge fylde og forsegle tanden for at forhindre yderligere infektion. Tandlægen vil først fjerne det inficerede væv og derefter rense og desinficere tandens indre. Derefter fylder og forsegler tandlægen tanden for at forhindre yderligere infektion. 

 

Kroner og broer

Hvis du har en knækket eller revnet tand, kan en krone bruges til at give tanden dens normale form og funktion tilbage. En krone placeres over den eksisterende tand og dækker det beskadigede område. I nogle tilfælde kan en bro anvendes til at erstatte en eller flere manglende tænder.

En bro består af to kroner, der placeres over tilstødende tænder med en falsk tand imellem. Broer er normalt fremstillet af porcelæn eller guld. Din tandlæge vil kunne rådgive dig om den bedste løsning i din særlige situation.

 

Visdomstænder

Visdomstænder er det tredje og sidste sæt kindtænder, som de fleste mennesker får i slutningen af teenageårene eller begyndelsen af tyverne. Nogle gange kan visdomstænder forårsage problemer, hvis de ikke kommer ordentligt igennem (bryder frem). De kan blive indgreb, hvilket betyder, at de sidder fast og ikke kan komme igennem i munden.

Indstødte visdomstænder kan forårsage smerter, hævelse og infektion. Hvis det sker, skal du gå til en tandlæge eller en kikkert for at få dem fjernet.

More articles