Her finder du flotte sildebensborde

31 August 2021 Camilla Skøtt

editorial

Du kender med sikkerhed det smukke sildebensmønster fra gamle herskabslejligheder og store, flotte palæer. Men har du også lagt mærke til, at mønsteret vinder større og større indpas andre steder?

Både tekstiler, reoler og bordplader bliver i dag produceret med smukke sildebensmønstre, og det kan være svært at finde ud af, hvor man skal kigge, når man gerne vil have fat i en af delene. Her på redaktionen har vi været på udkig efter et spisebord med sildebensmønster, og det er faktisk lykkes os at finde ét.

Et spisebord der er både smukt, fremstillet i Danmark af møbelsnedkere og ikke mindst til at betale. Se det her: https://fynsksnedkeri.dk/collections/sildebensborde – men pas på! Det er let at blive forelsket i det.

Gå efter god kvalitet

Det kan være fristende at spare lidt penge ved at købe sildebensbordet hos en af de store møbelkæder, hvor priserne ikke er så høje. Ulempen ved det er bare, at prisen ofte kan holdes ned, fordi der er tale om masseproduktion i eksempelvis Kina – og det er der ikke meget ved. 

Vi foreslår i stedet, at du udvider søgehorisonten en lille smule. Gik lokalt og gå efter godt håndværk. Det koster måske nok lidt mere, men du får også et bord, du bliver endnu gladere for. Og ikke mindst et bord der kan holde i mange år – måske endda i generationer – fordi det er produceret med fokus på gode materialer og godt håndværk.

Er det pengene værd, tænker du måske – altså at købe et dyrere møbel.

Det kommer an på så meget. Er du typen, der sagtens kan forstille dig at gemme dine møbler for altid, eller kan du godt lidt at skifte dem ud på jævnlig basis? Førstnævnte kan sagtens tillade sig at bruge mange penge på et møbel, mens det for sidstnævnte måske er værd at overveje prisen en ekstra gang.

 

More articles