Skal man gå op i udseendet på redningveste?

10 September 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Har du nogensinde hørt om en person, der nægtede at træde op i en redningsbåd, når det store skib var ved at synke, fordi vedkommende ikke kunne lide farven på den, eller man ikke ville associeres med dem, der ellers var i båden?

Det sidste kunne måske forekomme for over 100 år siden, men det første er da helt utænkeligt, og så er man enten superoverfladisk eller har et brændende dødsønske.

Man kan måske til nøds forstå den slags, at man ikke vil forlade ens kære, børn, familie og venner, før de alle er sikrede, så man træder ud i redningsbåden, men nogle gange har man bare ikke samling på tropperne, og det vil gøre det endnu mere forvirrende, hvis man skulle vente på at samle folk.

Drop det æstetiske ved redningsveste

Dog kan man så måske også risikere, at der er nogle mennesker, der ikke vil have deres redningsveste på, fordi de ikke kan lide deres udseende.

Her skal man så huske på, at redningsveste er lavet for at kunne blive set, specielt i totalt mørke, hvorfor man giver dem nogle pangfarver – og ellers er det det brugbare, man går efter, når man skal konstruere redningsveste.

Så kan man måske være irriteret over, at man skal have dem på, når man er ude at sejle, men det kan være kaptajnens vilje, og vedkommendes regler skal man følge.

Specielt børn giver man ofte redningsveste på, mens de er ombord, mens de voksne ikke altid får det, og det er jo fordi, man kan miste de unge mennesker ude at syne, eller deres nysgerrighed gør, at de kan falde overbord.

Andre gange skal alle ombord på båden have redningsveste på, hvilket kan være i forbindelse med rum så, eller hvis man er ved at lave en redningsøvelse.

Men generelt skal der være redningsveste nok til alle, der er med på båden.

More articles