International rekruttering kan bane vejen for firmaets fremme

17 June 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi kender alle til rekruttering, om det så er til hæren, eller man leder efter en medarbejder, man headhunter eller bare sender en søger ud efter for at finde den rette kandidat – det er det sidste, som vi skal beskæftige os med i denne artikel.

For vi må erkende, at Danmark jo er et lille land, og i opsvingstider er der meget arbejde at hente, og de bedste hoveder kan være optaget andetsteds. Måske endda i udlandet.

Derfor skorter det naturligt på kompetencedygtig arbejdskraft herhjemme, da vi generelt er en lille befolkning, og de bedste hoveder er jo som regel optagede, og når der så kommer et kort vindue, hvor de er ledige i, så er der ofte nogle andre, der er hurtigere til at nappe dem over til sig.

Ofte har de endda indgået en aftale under bordet, før de forlader deres nuværende arbejdsplads, så de er sikre på, at de har et arbejde, når deres ansættelse slutter, eller de siger op.

Således bliver man selvsagt nødt til at kigge mod udlandet, når man skal have relevant arbejdskraft, om der så er tale om det helt rigtige IT-hoved, eller man leder efter nogle fagfolk i større grupper, der kan være med til at løse en given opgave, der er sæsonbetonet eller bare afgrænset til denne opgave.

Så kan man jo ikke vente på, at de rette folk dukker op herhjemme, når arbejdet venter. Derfor må man se efter international rekruttering.

Det kan selvfølgelig lyde som lidt af en mundfuld for et dansk firma at kaste sig over, fordi der bestemt er en masse regler og bestemmelser, som skal overholdes i den forbindelse med udenlandsk arbejdskraft.

Og så er der jo også det med, hvor de skal bo og opholde sig imens.

Men du kan finde mange af svarene på disse spørgsmål hos https://www.isg.com/da/subsidiary/denmark/ 

More articles