Prisen på asfaltarbejde har mange faktorer i sig

03 May 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis man skal være lidt flabet, så havde vores tiptipoldeforældre ikke sådan noget besvær med at skulle finde ud af, hvad prisen var på asfalt.

Dengang brugte man brosten, når det skulle være fint, og ellers var det jord, grus og eventuelt skærverm som man brugte i de sammenhænge, når man skulle angive, at her var en vej, eller der var noget at rejse hen til.

Ikke altid var vejen særligt fin, og man måtte finde sig i, at den var ret så bumpet, og man havde ikke et system til at ordne den slags, så det gjorde man mest, når man følte for det, eller når der var nogle, der blev presset til at gøre det eller endda gjorde det som straffearbejde!

Da man så opfandt asfalt, så har det nok været ret så dyrt, for det var en omfattende proces at lave asfalt, og det var en luksusvare, som der ikke var særligt udbredt.

pris på asfaltarbejde

Det spiller meget ind, hvad asfalten vil koste i pris

Det var jo kun de fine og vigtige veje, som der blev asfalteret, og der skulle gå længe, før det var noget, som de fleste kunne få råd til, eller som kommunen sørgede for, at det kom mere omkring.

Derfor kan prisen på asfalt nu om dage handle om, hvem der betaler for den, og hvor den skal lægges. 
Der er også kommet flere firmaer til, der tilbyder at udlægge asfalt, så der er kommet mere konkurrence på det område.

Som det også fører med sig med al udvikling, så bliver ting billigere og nemmere at skabe, så prisen også daler, så når man sammenligner med, hvad den har kostet på et tidspunkt, så er det stadigvæk noget, som der i sammenligning er billigere at have med at gøre i dag, hvor man vil have asfalt.

More articles