Anspor folk til at bruge en hånd dispenser

29 June 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er nogle ting, der er så gode at bruge, at man skulle tro, at de solgte sig selv ved deres blotte tilstedeværelse, og siden det også er en god idé at gøre, så vil folk vel valfarte til det givne.

Tag sådan noget som en håndsprit dispenser: Det er gratis i langt de fleste offentlige rum og butikker samt institutioner at benytte, og så er det smart at afspritte sig, så man får mindre mulighed for at få bakterier på sig og blive syg samt sprede sygdomme.

Det burde jo give sig selv, at det er en god idé at benytte.

Men alligevel ser vi, at der er mange mennesker, der ikke benytter hånddispenseren trods de åbenlyse fordele.

Og det endnu mærkeligere er, at hvis man spørger de folk, hvorfor de ikke gør det, så har de ikke et reelt svar på det, for de er helt enige med fordelene.

Så hvad kan man gøre for at få folk til at bruge håndspritten?

Gør det enkelt for folk at bruge den håndsprit dispenser

Som det første skal du huske på, at vi mennesker ikke altid reagerer rationelt, og ofte har vi tankerne andre steder og handler ubevidst, selvom vi burde tænke os om.

Så du skal som det første gøre det indlysende, at man skal huske at bruge håndsprit.

Stil derfor håndspritten som noget af det første, man møder, når man kommer ind på det givne område, hvor man kan have spritten stående på en stander, der er oplyst, og hvor man næsten skal vade forbi den, hvis man vil undgå den.

Når folk så ser, at andre bruger den, så vil man gerne være som de andre, så man vælger at bruge den.

Er man rigtig smart, så laver man “fodaftryk” på gulvet i form af klistermærker, der leder hen til dispenseren, så man næsten ikke kan undgå at bemærke den.

More articles