I den vestlige verden, hvor alkohol udgør en stor del af festkulturen og den sociale omgang, er alkoholisme et udbredt problem. Det er nemlig ikke alle, som kan tåle at drikke. Mennesker med en særlig følsomhed over for alkohol har større sandsynlighed for at udvikle alkoholisme.

Dette betyder ikke, at man som alkoholiker bliver fysisk syg af alkohol, men at man opbygger en afhængighed af dette farlige stof. Alkohol er nemlig et af de mest vanedannende stoffer som overhovedet findes – og var øl, vin og spiritus blevet introduceret på det danske fødevare marked den dag i dag, ville de aldrig have opnået tilladelse til at blive solgt i den frie handel.

Men fordi alkohol har været på banen i så mange år, er stoffet anerkendt som rusmiddel, som kan købes såvel i supermarkeder og kiosker som på tankstationer landet over. Sålænge du er fyldt atten år, kan du købe alkoholiske drikke alle steder uden at nogen så meget som løfter et øjenbryn. Og derfor er alkoholisme en af de afhængigheder, du nemmest bliver fanget i.

Hvordan kommer jeg ud af mit farlige alkohol misbrug?

Er du nået til et punkt, hvor du føler, at dit forbrug af øl, vin eller spiritus har taget magten fra dig, er det på tide for dig at søge professionel hjælp. Det øjeblik weekend druk udvikler sig til en hverdags foreteelse, tærer forbruget nemlig på både krop, sind og kognitive evner.

Dette betyder, at du kan risikere at komme derud, hvor din fysiske og psykiske afhængighed af alkohol bliver direkte farlig og livstruende. Når du først derud, vil din dømmekraft samtidig være svækket i en grad, så du højst sandsynligt ikke er i stand til at søge hjælp.

Hos Behandlingscenter Stien kan du altid kontakte en dygtig misbrugskonsulent, som kan hjælpe dig i forbindelse med alkoholbehandling. Læs mere om alkohol hjælp på behandlingscenter-stien.dk