Cheesecake for enhver smag

03 October 2020 Heidi Kirkebække

editorial

Cheesecake er mange ting. Der findes bagte og ubagte versioner. Der er dem, der smager af chokolade og dem med masser af frugt og bær. Fælles for dem er naturligvis, at de indeholder ost. Alligevel smager en cheesecake sjældent særlig meget af netop ost. 

Denne artikel skal handle om en klassiker i ostekagernes verden: Den med kiksebund, en fast creme af flødeost i midten og frugt- eller bærgele på toppen. Du finder en lækker og relativt nem opskrift på netop den kage lige her.

Denne ret klassiske udgave af en cheesecake indeholder to slags ost: Mascarpone og flødeost. 

Put dine yndlingsfrugter eller -bær på toppen

En af de skønne ting ved denne cheesecake er, at du kan toppe den med præcis den frugt eller de bær, du holder mest af. Eventuelt i form af en flot, blank gele, som du laver på disse yndlingsfrugter eller -bær. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan lade sige gøre.

Brug koncentreret frugt- eller bærsaft og husblas, når du skal lave din gelé. Hæld blandingen over kagen (men pas på, at blandingen ikke er for varm, når du gør det. Det vil ødelægge kagen). Sæt kagen i køleskabet i nogle timer, til geléen er stivnet.

Inden din cheesecake skal serveres, kan du pynte med friske frugt eller bær på toppen. Det smager lækkert og ser flot og indbydende ud.

Du kan naturligvis også pynte din cheesecake med alle mulige andre ting. Gelé er ikke et must. 

Kagen kan blive et festfyrværkeri af farver, hvis du bruger forskellige friske frugter og bær eller spiselige blomster. 

Du kan også lege med smagskombinationer som friske hindbær og lakridspulver eller citronmelisse. Revet chokolade eller limeskal giver helt andre smagsnuancer, og endelig kan du selvfølgelig vælge at holde kagen helt enkel og blot lade et par friske jordbær udgøre toppen af kagen.

More articles