Når du siger “dansk designhistorie”, siger du også “Nanna Ditzel”. Nanna Ditzel var en af de allerstørste kvindelige designere, nytænkende, nysgerrig og modig, og med med sin uddannelsesmæssige solide baggrund og et hav af designpriser i portfolien, forstår man straks hvorfor.

Mange af datidens danske designere havde udelukkende fokus på design og produktion af møbler til det voksne hjem – men ikke Ditzel. Nanna Ditzel designede nemlig også møbler til børneværelser, ligeså smukke og gennemtænkte som resten af hendes kunstværker. Og hvorfor egentlig snyde de mindste? Hvad produkter til børn angår – hvad enten det er tøj, legetøj eller møbler til børneværelset – er der et astronomisk spild og en ekstremt beklagelig “brug-og-smid-væk”-kultur. Denne bør man gøre op med, især i disse tider hvor vort klima og klode er under så ekstremt et pres. Desuden er det en ganske fejlagtig antagelse, at børn ikke lægger mærke til eller sætter pris på deres omgivelser – lad dem være omgivet af kvalitet, og Ditzels fantastiske design vil desuden uden en flig af tvivl stimulere fantasi og leg.

Et oplagt bud på et sådan møbel til børneværelset er den populære trisse, designet i 1962. Denne trisse har forskellige anvendelsesmuligheder; brug den som bord, skammel, lad den trille sidelæns eller stables. Hos designklassikershop.dk kan du finde trisserne i hele 11 farver, alle fremstillet i massiv ask og af højeste kvalitet.

Er du på udkig efter noget til de allermindste, så lad valget falde på den smukke vugge “Lulu”. Denne blev designet i 1964, og Nanna Ditzels egne børn såvel som børnebørn har ligget i en sådan. Designet er – som Ditzels andre møbelkunstværker – tidsløst, og kvaliteten i top, hvilket betyder at vuggen netop kan gå i arv fra en generation til den næste. At have ligget i den samme vugge som både mor, mormor er desuden en både sjov og smuk fortælling at bære med sig. I vuggen kan navne indgraveres, så familiemedlemmer er registreret med både navn, årstal samt dato.