Er du nervøs for at gå til kiropraktor?

13 August 2021 Lykke Holzmann Søby

editorial

Hvad er det egent en kiropraktor gør ved kroppen.

Måske fortæller en ven, et familiemedlem eller en nabo at kiropraktik er fantastisk, men du er skeptisk over for, det at få ”knækket ryggen”. Eller måske kender du allerede følelsen af lettelse, som en kiropraktor rygknækkeri kan give.

Måske er du bare nysgerrig: hvordan fungerer en kiropraktisk justering egentlig?

Fordelene ved at gå til en kiropraktor regelmæssigt, er lige så videnskabelige som de er effektive. Her kan du læse til om hvad en kiropraktisk justering egentlig er.

Hvad er en kiropraktisk justering?

En kiropraktisk justering sker, når en kiropraktor anvender kort, hurtig kraft på leddene for at korrigere en fejljustering, øge bevægelsesområdet eller frigive tryk på nerverne.

Kiropraktorer bruger forskellige metoder til at udføre kiropraktiske justeringer. Nogle kan bruge deres hænder til at sætte leddene tilbage på plads, andre kan bruge et faldbord eller en aktivator, andre bruger en mere skånsom strækning for at sætte leddene tilbage i deres rigtige position.

Uanset den specifikke metode, der er bruges er målet med en kiropraktisk justering at genoprette korrekt tilpasning til leddene og lade kroppen helbrede naturligt.

Hvad er en forskydning?

Hvis du nogensinde har set en lærebog i anatomi, har du måske fået det indtryk, at de forskellige systemer i din krop – skelet, muskulatur, fordøjelse osv. – er adskilt fra hinanden. Men faktisk er hele din krop forbundet.

Det hele starter med forholdet mellem din rygsøjle og dit centralnervesystem.

Dit centralnervesystem består af to ting: din hjerne og din rygmarv. Din rygmarv løber direkte fra hjernen gennem rygsøjlen, hvor dit nervesystem forgrener sig og løber gennem hele din krop.

Enhver en rotation eller anden form for fejljustering i dine led lægger pres på nerverne. En klemt nerve kan føre til smerter, følelsesløshed, prikken, svaghed eller andre symptomer, der mærkes, ikke i rygsøjlen, men andre dele af kroppen.

Hvis du nogensinde har lidt af de smertefulde virkninger af iskias, er du allerede bekendt med denne proces. I stedet for at føle symptomer på stedet for den klemte nerve, stråler smerter gennem hoften, balderne, benet eller fødderne. Hvis fejljusteringen sker et andet sted, kan virkningerne stråle ud til dine arme, ansigt eller endda din mave.

Det kan gøre meget ondt, men ved at justere på leddene på en af de føromtalte måder, kan en Kiropraktor i Hammel befri dig for smerter.

More articles