Få en kvalificeret ultralydsundersøgelse på en røntgenklinik

06 april 2020 Astrid Pedersen
Få en kvalificeret ultralydsundersøgelse på en røntgenklinik

Leder su efter en røntgenklinik som tilbyder røntgen og ultralydsundersøgelser med kort ventetid? Så kan du med fordel læse med i det følgende.

Hvornår har jeg brug for en ultralydsundersøgelse?

Inden for billed diagnostik anvendes ultralydsundersøgelser ofte til undersøgelse og diagnosticering af skader på bløddele. Her kan røntgen undersøgelser ikke anvendes, da røntgen stråler lyser direkte igennem det bløde væv. Røntgen undersøgelser anvendes således kun i forbindelse med mistanke om eksempelvis knoglebrud eller tumor dannelser i lungevæv og lignende.

En ultralydsundersøgelse kan der imod bruges til at afsløre skader på ligamenter eller muskler, til at diagnosticere dysfunktion i hals eller fordøjelses systemet, eller til foster diagnostik, hvilket måske nok er den mest kendte anvendelse af ultralydsundersøgelser.

Hvordan kommer jeg i betragtning til en ultralydsundersøgelse?

Hvis du er kommet til skade, for eksempel med din skulder, med dit håndled eller med dit knæ, kan din læge vælge at henvise dig til en røntgen eller ultralydsundersøgelse. For det meste vil begge former for billed diagnostik blive udført, idet det ikke er til at sige om smerter, hævelser og misfarvning skyldes en fraktur (altså et brud) eller en skade på et ledbånd, en sene, en muskel, en ledkapsel eller en anden bløddel.

Er der ikke tale om et brud, vil en ultralydsundersøgelse i de fleste tilfælde kunne afsløre kilden til smerten, den nedsatte bevægelighed, hævelsen eller misfarvningen. En ultralydsundersøgelse er, i modsætning til en røntgen undersøgelse, også dynamisk og kan således give et mere præcist billede af skaden.

Hvor kan jeg få udført en røntgen eller ultralydsundersøgelse?

Er du bosiddende i Region Hovedstaden kan du vælge at lade de dygtige læger og radiologer på Røntgenklinikken Nørrevold forestå din ultralydsundersøgelse. Her kan du som regel komme til samme dag som recepten på røntgen eller ultralydsundersøgelse er udstedt. Du kan læse mere på noerrevold.dk

Flere Nyheder