Få et indbydende hjem med gardiner i hør

19 April 2021 Mathias Nielsen

editorial

Der er en række forskellige ting, du kan gøre for at pifte boligen op. Du kan eksempelvis male væggene, købe nye møbler, få lagt nye gulve eller måske købe nye lamper? Der er mange måder at gribe en indretningsudfordring an på, men én af de allernemmeste ting du kan gøre er, at købe nye gardiner og få dem sat ordentligt op i hjemmet, sådan at det ser professionelt og smagfuldt ud. 

Men for at du kan komme i mål med det sofistikerede og gennemførte look når det handler om gardiner, så er der her et par ting du skal være opmærksom på.

Ting du skal overveje i forbindelse med at du sætter nye gardiner op

Hvilken type stof?: Én af de helt afgørende faktorer i forhold til at vælge gardiner er stoffet, de er lavet af. Hver type stof har nemlig en specifik egenskab og et bestemt look, som komme til at signalere noget helt specifikt om dit hjem til omverdenen. Gardiner i polyester kan være supersmukke, samtidig med at de er praktiske. De er typisk glatte og hænger meget strømlinet nedad. Vælger du gardiner hør eller bomuld, får du et meget mere naturligt og romantisk look i boligen.

Hvilken længde?: Du skal også tage stilling til, hvilken længde gardinerne skal have. Det behøver ikke at være samme længde på alle gardinerne, men det giver god mening at tænke over, hvor de forskellige længder passer ind. Lige nu er det utrolig moderne at have gardiner, der går hele vejen fra gulv til loft. Her skaber man nærmest en gardin-“væg”.

Gardinstang eller skinne?: Sidst, men ikke mindst, skal du overveje, om dine gardiner skal hænge på en skinne eller en klassisk gardinstang. Her handler det mest om det stilmæssige, og måske hvor brugervenligt gardinet skal være. Begge ting kan være meget smukke, men en traditionel stang er typisk nemmere at håndtere.

More articles