Få has på afhængigheden med et ophold på et misbrugscenter

20 January 2019 Astrid Pedersen

editorial

Afhængighed og misbrug går som oftest hånd i hånd. Mange mennesker oparbejder et misbrug på baggrund af en afhængighed, som opstår i det øjeblik, de føler at de ikke kan fungere ordentligt uden et fix af et bestemt stof. Det kan for eksempel være alkohol, et hårdt, narkotisk stof som for eksempel kokain eller heroin, receptpligtig medicin eller sågar gambling eller sex. Især ludomani (afhængighed af spil) og misbrug af beroligende eller smertestillende medicin er to områder, som er i stigning herhjemme.

Alkoholisme er fortsat nummer et, når det handler om afhængigheds baserede substans misbrug, men her haler afhængighed af receptpligtig medicin stærkt ind. Især de såkaldte opioider, som er stoffer der minder om opiater (morfin og heroin) er kommet i søgelyset inden for de seneste ti år. Her er der tale om et skjult misbrug, som ikke har fået nogen opmærksomhed, idet der er tale om godkendt medicin, som udskrives imod smerter. Mange mennesker er dog blevet afhængig af de virksomme stoffer i forskellige navngivne præparater, da disse samtidig virker beroligende og anti depressivt.

Dette medfører, at patienter vil fortsætte brugen af stoffet, selv når smerterne er væk (for eksempel efter en operation), idet pillerne også vil fungere rekreativt. Og så er afhængigheden opstået, med deraf følgende misbrug, som skal behandles på lige fod med alle andre former for misbrug.

Afgiftning og misbrugsbehandling på et misbrugscenter

Det kan nemlig vise sig at være utroligt svært at komme ud af et pillemisbrug på egen hånd. De abstinens symptomer, som er registreret ved ophør med opioider, kan nemlig sammenlignes med dem, man oplever, når man tager en ”kold tyrker” efter et heroin misbrug. Derfor er det vigtigt, at afvænning foregår i kontrollerede omgivelser under professionel supervision.

På Behandlings er Stien finder du dygtigt og professionelt personale, som står klar til at hjælpe dig ud af dit misbrug. Du kan læse mere om misbrugsbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk 

More articles