Fliser skal simpelthen lægges lige!

21 July 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det ser ikke umiddelbart ud til at have været så svært, når man ser det færdige resultat fra fliselæggere, der har placeret fliser, om det så har været i flere plateau ved et indgangsparti, i en indkørslen, på en terrasse, en gårdsplads eller lignende.

Det ligner nærmest, at man lige har planet stedet ud, lagt fliserne og så er gået igen, om det så er kvadratiske fliser eller fliser med former, der skal sættes sammen med hinanden, og så har det sværeste måske været hjørner og kanter, hvor nogle fliser skulle skæres til for at passe.

Men hvis du nogensinde har set sådan nogle arbejdere, når fliser skulle lægges forud, så går der en del planlægning med det, for det kræver jo, at de fliser ligger helt i vater, når man er færdig, så kunden er tilfreds.

Derfor bør man også overlade den slags arbejde til professionelle folk, for selvom den slags arbejde ofte er udendørs, og man lyver for sig selv, at man gjorde tjansen godt nok, selvom det helt ærligt er skævt, så vil man jo gerne have det ordnet perfekt.

Måske synes man, at fliselæggerne jo egentlig gør arbejdet hurtigt nok, men det er resultatet af erfaring, at de kan gøre det relativt hurtigt.

For her kommer ikke alene armene på arbejde, her skal man også regne for at være sikker på, at man får lagt fliserne i vater, perfekt ved siden af hinanden, så de ikke stikker op eller er til at tage op, og at man har fliser nok.

Der skal måles en del, man skal have det rette værktøj, og ikke mindst skal man være sikker på, at man udfører arbejdet godt nok fra start til slut.

Opdager man en fejl senere, så er det sjældent, at man kan rette området selv: man skal ofte ændre det hele til.

Derfor er man nødt til fra start af at være sikker på, at man har gjort arbejdet godt nok ved for eksempel at læsse fliser i Holstebro.

More articles