Forsøg ALDRIG at bestikke en advokat!

26 July 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Om der så er tale om en beskikket advokat, en boligadvokat, en forsvarsadvokat, en lokal advokat, man kender, eller en advokat fra udlandet, så skal man aldrig nogensinde forsøge at bestikke vedkommende i et forsøg til at drive vedkommende i den rette retning.

Det er for det første en grov forseelse, der kan medføre en straf for både vedkommende, der forsøger eller har held til at bestikke, og så den advokat, der tager imod bestikkelse.

Ville du da også helt ærligt stole på en advokat, som du havde held til at bestikke, om det så er din egen advokat eller en advokat, som du gerne vil have til at tale din sag, fordreje sandheden eller trække vedkommendes klient i et dårligt lys?

Hvis det er din egen advokat, ved du jo ikke, hvad vedkommende ellers er i stand til, og er det modpartens, er vedkommende jo åbenbart til fals for at gå i den retning, hvor den bedste bestikkelse er, så du kan ikke være sikker på, at din sag bliver hørt i sidste ende.

Og har man først bevæget sig ned ad den ulovlige sti, så er der ofte ingen vej tilbage, og det er ofte et spørgsmål om tid, før man bliver afsløret.

Udover at advokatens ry vil fordufte, så nok ingen vil have noget med vedkommende at gøre, så forsvinder vedkommendes autorisation med stor sandsynlighed også til at drive advokatvirksomhed.

Desuden tjener advokater generelt også godt, så hvorfor skulle du forsøge at bestikke vedkommende med noget, som advokaten formentlig selv kan købe eller skaffe?

Du skal næsten være millionær for at kunne tilbyde noget relevant, og har du i forvejen så mange penge, så er der nok stor sandsynlighed for, at medierne med videre holder øje med dig og meget gerne vil kigge dig nærmere efter i sagerne.

Og så venter en afsløring nok lige om hjørnet. 

More articles