Gem lidt til asset management – og senere

20 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man taler om asset management, og lad os bare gøre det mere konkret og forståeligt ved tale om noget så specifikt som asset management copenhagen, så alle kan være med, om de kender til det eller ej, så er det en udbredt misforståelse, at man skal lægge ALT, hvad man har, for at kunne få et fornuftigt udbytte af det.

Om man kender til begrebet eller bare lige snuset til det, så lader det til, at man har en opfattelse af, at man bliver rådet til som investor (kunde), at lægge alle ens værdier som ved en anden bank til investorerne (dem, der varetage asset management for en) i én omgang, så de har noget at rutte med.

For det første kommer man ikke med den opfordring (medmindre der er en sjælden årsag til det), og for det andet er det altid kunden, der helt har lov at bestemme, hvor meget eller lidt af ens værdier, der skal tilfalde ved brug til asset management, hvor vi i dette tilfælde har at gøre med en, der vil foretage det i hovedstaden.

Det er da klart med basal matematik, at desto mere man investerer, desto større chance er der for et afkast, men det er netop dette lille kodeord med “chance”, som man skal notere sig her.

Der er jo ikke altid en garanti for vækst ved al asset management, derfor hyrer man erfarne folk, der nærmest ikke beskæftiger sig med andet fra morgen til aften end at holde øje med markedet, så de kan rådgive kunderne til, hvor de vil anbefale, at de investerer eller får overladt værdier til at investere med.

Således er der intet til hinder for, at man holder lidt på muffen og kun investerer lidt i asset management for at se, om man har at gøre med et rentabelt marked på et specifikt område.

Måske får man bekræftet dette, men så er markedet allerede dalet igen, men hvis man havde investeret det hele og opdaget, at man kunne have tabt det hele igen, så var det nok meget smart alligevel at spille sikker.

More articles