Genoptræning – gør brug af en fysioterapeut

10 March 2020 Camilla Skøtt

editorial

Genoptræning er helt essentielt, hvis du har været ude for en sports- eller arbejdsskade, men hvordan griber du det an, og hvem skal hjælpe dig? Læs med, og bliv klogere på området.

Har du været ude for en skade eller en sygdom, der nødvendiggør genoptræning, har du sandsynligvis allerede fået en henvisning fra din læge – men derfra og til at komme i gang er der stadig et stykke vej.

sportsbase.dk kan du finde en lang række artikler om sundhed og velvære, ligesom du kan finde gode råd og vejledning i forbindelse med både genoptræning og fysioterapi.

Hvad er genoptræning?

Genoptræning kan være nødvendig i mange forskellige sammenhænge, men grundlæggende handler det om en optræning af din funktionsevne, enten for at:

– opnå samme funktionsniveau som tidligere

– opnå det bedst mulige funktionsniveau

Det kan både være en indlæggelse på sygehuset, der nødvendiggør genoptræningen (fx efter en operation, en sygdom eller en ulykke), eller det kan være på grund af svækkelse efter lang tids sygdom i eget hjem.

Uanset hvad er genoptræning nødvendig, hvis du vil styrke din krop, og du får hjælp til at lægge en genoptræningsplan af lægen eller sygehuset – og som regel vil det være en fysioterapeut, der skal følge dig i genoptræningsperioden.

Hvad hjælper en fysioterapeut med?

Fysioterapeutens arbejde består i at øge eller forbedre funktionsevnen i dine bevægelige dele, altså led, muskler og nervesystem, og derfor er vedkommende den ideelle samarbejdspartner, når du skal genoptræne. 

Som det første analyserer fysioterapeuten dit nuværende funktionsniveau og finder ud af, hvor omfattende problemet er. Heref ter udarbejder vedkommende en genoptræningsplan, som du skal følge – det kan enten være gennem øvelser én til én med fysioterapeuten, ved hjælp af øvelser derhjemme og gennem holdtræning med andre, der oplever samme problemer.

Genoptræning kan være hårdt, men det er alt arbejdet værd, når du til sidst kan mærke, hvordan du har rykket dig og forhåbentlig har nået dit tidligere funktionsniveau.

Tjek også disse sider:

https://sportsbase.dk/
https://sportsglæde.dk/
https://sport-tips.dk/
https://sports-bloggen.dk/
https://sports-nyt.dk/
https://SportOgIdræt.dk/
https://Idrætsbloggen.dk/
https://SportOgUdstyr.dk/
https://SportOgGrej.dk/
https://sportsopdateringer.dk/
https://boldbloggen.dk/
https://vielskersport.dk/

More articles