Godt at vide om lån

06 February 2021 Maya Hindsberg

editorial

Ansøg nu og få lånet udbetalt med det samme. Sådan er ordlyden på en god del reklamer, som enten spiller på tv’et, i radioen eller har reklameplads i bussen. Den slags reklamer handler om de smarte og hurtige lån, som er blevet mere og mere populære, og det får det til at lyde utrolig nemt, at låne penge. Der er dog en del faglingo, man skal kende til, og så skal man selvfølgelig være sikker på, at man bør låne penge. Der kan være en del situationer, hvor det giver mening, og dem kan du læse om på https://shoppinginspiration.dk/online-laan-kan-loese-mange-situationer/

Er det nødvendigt med et lån?

Inden du begynder på at overveje at optage lån, skal du overveje, om du faktisk har brug for pengene. Hvis det er fordi, du har fundet en ting, du bare synes du skal eje, men som du måske ikke har brug for lige nu, kan det være en god ide lige at sove en ekstra gang på det. Hvis du har økonomien, til at det kan løbe rundt, er det selvfølgelig også helt fint, at optage et forbrugslån, men ofte kan det bedre betale sig, selv at spare op, så man ikke skal betale renter.

Låntyper

Lån bliver generelt delt op i to kategorier, sikrede og usikrede lån. Et sikret lån, er det mere traditionelle lån, hvor du skal stille en form for sikkerhed i form af et aktiv. Det kunne f.eks. være en bolig, en virksomhed, bil etc. Dette gør, at långiveren er mere sikker på at få sine penge tilbage, og derfor er renter og ÅOP typisk lavere.

Et usikret lån er derimod et lån, hvor det ikke er nødvendigt at stille noget i sikkerhed, hvilket gør det mere tilgængeligt. Det er også et lån, der kan bruges, på præcis det man ønsker, men det er ofte dyrere at tilbagebetale.

More articles