Hold dit smil smukt og sundt med hjælp fra din tandlæge

02 september 2020 Astrid Pedersen

Alle, som er vokset op inde for de seneste halvtreds år, kender til vigtigheden af at passe godt på sine tænder. Dette kan man gøre ved dels at passe og pleje tænderne med tandbørste, tandtråd og tandpasta hver dag. Og der ud over bør man sørge for at passe sine årlige eller halv årlige tandlæge besøg.

Hvorfor gå til tandlæge – mine tænder fejler jo intet?

Måske synes du at det virker overflødigt at gå til tandlæge. Dine tænder er jo pæne og hvide – måske bortset fra en smule tandsten. Du har ikke smerter fra tænder eller gummer og det bløder kun en gang imellem fra tandkødet når du børster tænder.

Men her skal du tænke på at der sagtens kan gemme sig ting og sager på steder du ikke kan se. Under tandkødets kant, og mellem dine tænder, kan der skjule sig ansatser til nogle af de mest udbredte tand lidelser nemlig karies og parodontose. Og når først tandkødet begynder at trække sig tilbage, eller tandpinen melder sig på banen, er det for sent at sætte ind med en forebyggende behandling.

Her kan et tandlæge besøg med jævne mellemrum være til stor hjælp. En rutineret tandlæge vil lynhurtigt kunne spotte tilløb til diverse dårligdomme i din mund. Der ud over har en tandlæge diverse hjælpemidler til rådighed i form af røntgen og ultralyds apparatur. Med disse redskaber til billeddiagnostik er det nemt at se om der skulle være syreskader mellem tænderne eller begyndende abscesser under tandkødsranden. Og så kan tandlægen hurtigt sætte ind.

Find din lokale tandlæge på Amager

Det er altid en god idé t finde en tandlæge tæt på bopælen. Er du bosat i den centrale del af Amager kan du med fordel benytte Tandlæge Henrik Budtz. Klinikken ligger lige der hvor Englandsvej og Øresundsvej krydser Amagerbrogade – find tandlægen på https://tandlaege-amager.dk/ 

Flere Nyheder