Hvad koster en hund fra et hundeinternat?

02 June 2020 Astrid Pedersen

editorial

Selv om der er mange hunde på de danske hundeinternater vil et hundeinternat aldrig forære en hund væk. Adoptions gebyret ligger på omkring tre tusind kroner, og dækker eksempelvis vaccination, eventuel neutralisering og mærkning samt sundhedstjek og oprettelse af sundhedsbog.

Selv om hunde fra internater generelt er billigere i anskaffelse end en hvalp fra et opdræt vil hunden kræve fodring, udstyr og forsikring gennem hele sit liv, hvorfor du skal sikre dig at du har råd til at holde hund førend du adopterer.

Hvordan adopterer jeg en hund fra et hundeinternat?

Hvis du går og overvejer at købe en hund fra hundeinternat, er der flere forhold du bør være opmærksom på.

Først og fremmest er det ikke bare at opsøge det nærmeste internat og købe en hund. Mange mennesker tror at man, blot fordi hundeinternaterne er proppet med herreløse hunde, kan valse ind og finde den man helst vil have. Sådan forholder det sig ikke. De fleste hundeinternater stiller meget store krav til de mennesker, som skal adoptere dyrene. Du vil som minimum skulle igennem et telefon interview og et face to face interview før du overhovedet får lov at møde hunden.

De dygtige folk på internaterne gør et stort stykke arbejde for at tage sig bedst muligt af de ulykkelige og måske traumatiserede hunde, som har mistet deres familie og vante flok. Derfor vil de samtidig gøre deres yderste for at beskytte hundene mod yderligere stress i forbindelse med at møde mange mennesker hver dag.

Samtidig tilstræbes det at forhindre at hundene får endnu en dårlig oplevelse og måske endda kommer retur til internatet. Således vil internatet lægge stor vægt på at finde det helt rigtige match, således at hverken du eller hunde bliver skuffet. Og derfor skal du regne med at der vil gå et stykke tid fra du beslutter dig for at adoptere og til du rent faktisk kan hjemtage din nye firbenede ven.

Du kan læse mere på altomdyr.dk

More articles