Hvad laver en tandlæge?

22 August 2022 admin

editorial

Det er vigtigt at få regelmæssige tandlægeundersøgelser for at opretholde en god mundhygiejne. På den. Din tandlæge kan hjælpe dig med alle disse behandlinger og meget mere. Så hvis du ønsker at holde dit smil sundt og strålende, skal du sørge for at besøge din tandlæge regelmæssigt!

Foruden forebyggende behandlinger kan din tandlæge hjælpe dig inden for en lang række områder. I det følgende kan du læse om nogle af de mest hyppigt anvendte tandlæge behandlinger.

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling er en behandling, der bruges til at reparere og redde en tand, der er stærkt forfalden eller inficeret. Når tandlægen udfører en rodbehandling vil han eller hun fjerne nerven og den såkaldte pulp fra tanden, hvorpå tandens indre rengøres og forsegles.

tandlæge

Hvad er gingivitis?

Gingivitis er en type tandkødssygdom, der skyldes ophobning af plak. Det er den mest almindelige form for tandkødssygdom, og den kan vendes med god mundhygiejne. Paradentose eller parodontose er en mere alvorlig form for tandkødssygdom, som kan skade tandkødet, knoglerne og det bindevæv, der støtter tænderne. Hvis den ikke behandles, kan den føre til tab af tænder.

Hvad er tegn og symptomer på parodontose?

Det mest almindelige tegn på tandkødssygdom er blødende tandkød. Andre tegn og symptomer omfatter

– hævet eller ømt tandkød

– rødt eller lilla tandkød

– tandkød, der trækker sig tilbage og giver lange, blottede tandhalse

Både tandkødsbetændelse og paradentose skyldes plak, en klæbrig film af bakterier, der dannes på dine tænder. Der dannes konstant plak på dine tænder.

Dette kan forebygge ophobning af bakterier, som fører til tandkødsbetændelse og huller i tænderne. Hvis plak ikke fjernes daglig tandbørstning og tandtråd, hærder det til tandsten, som kun kan fjernes af en tandlæge.

Hvad er xerostomi?

Xerostomi (mundtørhed) er en tilstand, hvor spytkirtlerne ikke producerer nok spyt. Spyt er vigtigt for at holde munden fugtig og for at vaske mad og plak væk

Du kan læse mere, og bestille tid til behandling hos din tandlæge i Thorsø på www.tandklinikkenthorso.dk.

More articles