Hvad skal du gøre med din lasagne?

15 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du lige har lavet lasagnen, og den skal spises bagefter, så er det bare lige at lade den køle lidt af, før den skal indtages, da den efter en lang tur i ovnen godt kan være virkelig varm stadigvæk. Man kan endda risikere at brænde sig på den i munden, hvis man ikke lige lader den køle ned.

En mulighed er at skære den ud i mindre portioner, så luften kan blive fordelt ved den løbende, mens du spiser dig vej via de små bidder. Så slipper du også for at skulle skære hver gang, du vil have en bid. Man kan mene, at dette er forbeholdt børn, men hvis det optimerer ens indtagelse, så hvorfor ikke gøre det?

Skal du lave din lasagne nu, men gemme den til senere på dagen til spisning, kan man lige dække den let til med et viskestykke, en varmeluffe eller andet. 

Er du derimod ude i, at maden skal transporteres ud af huset til at blive spist ret så lang tid senere, så kan det betale sig at lægge den i en varmebeholder, der er egnet til transport.
Ved ankomst kan man så eventuelt lige give lasagnen et par minutter i ovnen, inden I begynder at spise den.

Har du derimod allerede spist lasagnen og står tilbage med rester, så kan du stille dem i køleskabet til at blive spist i løbet af to dage, inden det bliver for gammelt.
Hvis der ikke er nok til et aftensmåltid, så kan der måske være til frokost dagen efter.

Agter du at spise resterne meget senere, så kan du også fryse resterne af din lasagne ned, men her vil der dog ryge lidt af den oprindelige smag, når du tøer den op igen og varmer den.

Det bedste er dog helt klart altid at spise op, så man undgår madspild.

En god opskrift på lasagne, siger du? Den kommer her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/850/lasagne

More articles