Hvad sker der under en øjenundersøgelse?

04 april 2020 Lykke Holzmann Søby
Hvad sker der under en øjenundersøgelse?

Mange mennesker er ikke sikre på, hvad de kan forvente, når de skal se en øjenlæge – især hvis de aldrig har fået en sådan undersøgelse før, eller det er mange år siden deres sidste undersøgelse.

Øjenlæger bruger en lang række test og procedurer til at undersøge dine øjne. Disse test spænder fra enkle, som at have aflæse øjenkort, til komplekse test, såsom at bruge et højdrevet objektiv til at visualisere de små strukturer inde i dine øjne.

En omfattende øjenundersøgelse kan tage en time eller mere, afhængigt af lægen og kompleksiteten af ​​testen, der kræves for fuldt ud at evaluere dit syn og om dine øjne er ved godt helbred.

Selve øjenundersøgelsen

Blandt de første test, der udføres i en omfattende øjenundersøgelse, er synskærhedsprøver, der måler skarpheden i dit syn.

Disse udføres normalt ved hjælp af et projiceret kort for at måle din afstandshøjde og et lille håndholdt skarphedskort til at måle dit nærsyn.

Farveblindhedstest

En screeningtest, der kontrollerer dit farvesyn, udføres ofte tidligt i en omfattende øjenundersøgelse for at udelukke farveblindhed.

Ud over at opdage arvelige mangler ved farvesyn kan farveblindprøver også advare din øjenlæge om mulige øjensundhedsmæssige problemer, der kan påvirke din farvesyn.

Øjenklaptest

Klap test for at kontrollere øjenindretningen.

Selvom der er mange måder for din øjenlæge at kontrollere, hvordan dine øjne fungerer sammen, er øjenklaptesten den enkleste og mest almindelige.

Under en øjenklaptest vil din øjenlæge bede dig om at fokusere på et lille objekt på tværs af rummet og derefter dække hvert af dine øjne skiftevis, mens du stirrer på målet. Testen gentages derefter, når du ser på et nært objekt.

Under disse test vurderer din øjenlæge, om det afdækkede øje skal bevæge sig for at hente fikseringsmålet, hvilket kan indikere et helbredsproblem, der kan forårsage øjenbelastning eller et såkaldt dovent øje.

Der er mange muligheder for at finde en god Øjenlæge i København., og det er vigtigt 

Flere Nyheder