Hvor er et skøde vigtigt ved en bolighandel?

06 November 2019 Cecilie Mortensen

editorial

Står du overfor et køb eller et salg af din bolig? Måske skal du rykke i nye rammer fordi du vil have mere plads, måske skal din familie udvides eller måske er det tid til at købe den feriebolig, som du har haft øjne på i lang tid. Uanset hvilket boligkøb eller boligsalg du står overfor, så skal der udarbejdes et skøde, som efterfølgende skal tinglyses. Men hvad er det helt præcist et skøde er? Og hvad skal det indeholde? 

Hvad er et skøde? 

Et skøde er et dokument, der er påkrævet i alle bolighandler – både ved køb og salg. Det er et dokument, som er bevis på, hvem der ejer boligen. Det er derfor også et vigtigt dokument, der fastslår, hvem der har retten til boligen. 

Alle skøder skal tinglyses, da de ellers ikke er gyldige. Efter tinglysningen er man også sikret mod dobbeltsalg af boligen – boligen kan derfor ikke sælges videre til hverken private eller kreditorer. 

For at et skøde dog bliver tinglyst skal det indeholde bestemte ting. 

Hvilke ting skal indgå i et skøde? 

– Navn, adresse og CPR-nummer på både køber og sælger

– Information om boligen/ejendommen

– Oplysninger om hvilken stand boligen er i

– Købesummen og pantehæftelser

– Den offentlige boligvurdering

– Servitutter (begrænsninger af ejendommen – f.eks. ift. om der må bygges på ejendommens grund, husdyr i ejendommen m.m.)

– Overtagelsesdato

Få tinglyst dit skøde hos en boligadvokat

Når et skøde skal tinglyses, foregår det primært gennem en boligadvokat. Her kan du også få hjælp til alle de formalia, der er omkring skødet, hvad det skal indeholde og hvordan det bliver godkendt. Med en boligadvokat kan du få professionel hjælp fra én, som arbejder med dette til hverdag, og som kender til alle de ting, du skal være opmærksom på. Du kan læse meget mere her, hvis du skal sælge eller købe en bolig.

 

More articles