Hvor længe har der været militær i verden?

25 October 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi mennesker har desværre altid bekriget hinanden.

Det har noget at gøre med, at vi er flokdyr, der gerne vil passe på vores egne flok og ikke lukke andre ind, der kan have skjulte agendaer med at stjæle, dræbe eller på anden måde ødelægge vores gruppe.

Dette har noget med vores bevidsthed at gøre, hvor nogle kan blive magtliderlige og gerne vil erobre til sig, og sådan er den menneskelige natur desværre anlagt.

Og som vi har fået udviklet våben fra bare at kaste med sten, og vi har opdaget hele verden, så er vores militære indsats blevet større og større.

Nogle har militær for at erobre, andre har det for at beskytte. Så danner vi også alliancer, som skal skabe fred, men det kan så også føre til krig.

Har vi altid være sådan anlagt? Det vil vi se lidt nærmere på her.

Militær går langt tilbage

Som sådan har vi altid sloges, slået ihjel og dræbt, men det har ikke altid være organiseret. Dog kan mange kilder bevidne, at vi som mennesker har haft organiseret militær gennem flere tusinde år, der trækker rødder tilbage til de første, kendte folkeslag.

Allerede dengang lagde man taktikker til at erobre slag og vinde terræn og ikke mindst overleve.

Faktisk er nogle af de strategiske skrifter, der blev skrevet dengang, stadig nogle, som man høster inspiration fra i dag.

Mentaliteten med krigene er nemlig den samme, selvom måderne og metoderne til at føre krig har udviklet sig til noget, der næsten kan udslette hele menneskeligheden.

Heldigvis ser det ud til, at de fleste er enige om, at racens overlevelse har større prioritet end at få det sidste ord inden dommedag.

Derfor er det med militær nok kommet for at blive og noget, som vi skal leve med i et eller andet omfang hele tiden.

Hvis du søger lignende militært udstyr, som du selv kan købe, kan du besøge https://xtragrej.dk/shop/6-beklaedning/ 

More articles