Hvordan bliver du hurtigst gældfri?

13 December 2021 Lykke Holzmann Søby

editorial

Det korteste svar er at man bliver hurtigst gældfri ved at betale sine regninger til tiden og løbende, og betale så meget af som man overhovedet kan.

Brug en kalender

Brug en betalingskalender til at hjælpe dig med at finde ud af, hvilke regninger du skal betale med hvilken lønseddel. I din kalender skal du skrive hver betalingsbeløb ud for forfaldsdatoen. Udfyld derefter datoen for hver lønseddel. Hvis du får løn på de samme dage hver måned, kan du bruge den samme kalender fra måned til måned. Men hvis dine lønsedler falder på forskellige dage i måneden, skal du oprette en kalender hver måned.

image

Foretag mindst minimumsbetalingen

Hvis du ikke har råd til at betale mere, bør du i det mindste betale minimumsbetalingen. Selvfølgelig hjælper minimumsbetalingen dig ikke med at gøre reelle fremskridt med at betale af på din gæld. Men det holder økonomien ved lige så du ikke kommer i yderligere gæld og du undgår forsinkelsesgebyrer. Når du går glip af betalinger, bliver det sværere at indhente det skyldte.

Mens du arbejder på at betale ned gæld, skal du ikke bruge din kassekredit. Hold dig til det budget, du har oprettet, og køb kun det, du har råd til.

Beslut hvilken gæld der skal betales først

Afbetaling af kassekredit først er ofte den bedste strategi, fordi der ofte er en højere rente end anden gæld. Af alle dine kreditkort får det med den højeste rente som regel fortrinsret til tilbagebetaling, fordi det koster flest penge. Skylder du penge til et Inkasso bureau er det også vigtigt at få dette afbetalt i en fart, da det ofte kan blive dyrt i gebyrer. 

Brug en gældsliste til at prioritere og prioriter din gæld i den rækkefølge, du ønsker at betale den af. Du kan også vælge at betale af på gælden med den laveste saldo først. Dette kan koste lidt mere i det lange løb, men at komme af med hel gæld, er trods alt et skridt i den rigtige retning.

 

More articles