Hvordan finder man lige den rette afstand til ens PC skærm?

21 July 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Har du nogensinde hørt den vittighed med, at problemet med din computer er en “fejl 40”?

Det lyder meget teknisk, men det er en gammel IT-teknikker-joke, der egentlig bare skal sige, at problemet med computeren sidder 40 centimeter fra skærmen: Problemet er dig!

Man sagde det internt for teknikkerne for ligesom at indikere, at den her person ikke var så god til at bruge en computer og nogle gange skabte problemerne for sig selv.

Men sidder man så altid 40 centimeter fra en computerskærm?

Det gør man nok næppe, for man rykker sig jo lidt frem og tilbage, men mange af os, der arbejder mange timer hver dag bag en PC skærm, kender nok det med, at man er lidt ør i hovedet efter at have gloet på den skærm hele dagen.

Man kan gøre meget ved at ændre lysindstillingen på skærmen, have den rette position til computerbordet, om man står op eller sidder ned, og så kan man altid regulere afstanden til skærmen.

Find en passende afstand til din PC skærm, når du bruger den

Den perfekte afstand til en computerskærm kan variere fra person til person, men det er nok reelt at sige, at hvis du sidder mere eller mindre begravet lige foran skærmen, så ender du med at få hovedpine, og så skal du nok finde dig nogle briller, så du kan se skærmen bedre og længere væk fra – der findes endda computerbriller til det formål.

Man skal heller ikke befinde sig for langt fra den af den ene eller anden grund, da man så kan komme til at forsøge at læne sig fremad og få en forkert position i kroppen for at kunne se skærmen – man skal trods alt se, hvad man laver på computeren.

I det nævnt tilfælde kan man se på, om kombination med lysindstillingen, briller og afstanden tilsammen kan gøre, at man kommer til at befinde sig mere behageligt ved ens PC-skærm.

More articles