Hvordan indretter du dit børneværelse

25 October 2021 Steffen Petersen

editorial

Hvordan kan du få skabt et perfekt børneværelse til dit barn? Der er mange overvejelser, der kommer i forbindelse med indretningen af et børneværelse. Hvordan skal sengen stå og hvilke smarte løsninger kan du bruge i forbindelse med opbevaring af dit barns legetøj? Det har vi hjulpet dig med i dette indlæg. Læs med her og lad dig inspirere.

 

 

1. Hvilken farve skal du vælge?

Noget af det første, som du kan kaste dig over, det er hvilken farve dit børneværelse skal være. Det kommer naturligvis an på barnets køn, og hvorvidt du vil matche farven til kønnet. Hvis du gerne vil have et kønsneutralt værelse, så kan du enten overveje grålige eller brunlige farver. Det kan skabe et hyggeligt børneværelse, uden det bliver alt for dystret.  Du kan finde farver, der kan lidt af hvert – uden alt for mange mønstre og motiver.

Du kan finde dygtige malere til malerprojektet i dit barneværelse via dette link: https://malerkanonen.dk/maler-vamdrup/

 

2. Hvilken type belysning har børn brug for?

Hvis du ønsker at skabe en hyggelig atmosfære på børneværelset, er det vigtigt, at der er tilstrækkeligt med lys. Placer derfor sengen i nærheden af et vindue eller sæt en ekstra lampe på den anden side af sengen. Det kan f.eks. være en lille nattelampe, der har et meget svagt lys. Hvis dit barn er bange for mørket, så kan det være en god idé at finde sådan en. Så kan du også bedre se barnet, hvis du skal ind og give ham eller hende en sut i løbet af natten. En anden mulighed er at have lamper, der ikke kun er velegnede til børn, men som også giver god belysning for dig som voksen.

 

3. Hvordan gør du værelset hyggeligt?

Overvej, hvilke typer møbler, der vil fungere bedst i rummet. Møblerne skal også gerne have en form for opbevaringsrum. Nu kan du begynde at indrette børneværelset med matchende møbler, men tænk på den merværdi, som tingene har i form af komfort og sikkerhed. Tilføj derefter nogle hyggelige elementer til børneværelset – det kan være behagelige sækkestole, bløde tæpper eller et lille bord, som barnet kan sidde og tegne ved.

More articles