Hvordan kan du få hjælp fra erhvervspsykologer?

24 november 2020 Silje Hansen

Hvis du forbinder psykologer med nogle, som primært laver terapi i deres egen klinik, så får du bevist det modsatte her. Psykologer kan nemlig hjælpe med utrolig mange andre ting end de klassiske opgaver, de fleste nok forbinder med dette fag. Derfor ses psykologer også på flere og flere arbejdspladser, da de kan hjælpe mange forskellige led i en virksomhed. 

Sådan kan erhvervspsykologer bruges

Erhvervspsykologer bruges i højere og højere grad i erhvervslivet, når en arbejdsplads f.eks. står med ledelsesmæssige udfordringer. Det kan også være, at der er medarbejdere, som har brug for ekstra støtte og samtaler til, hvordan de kan udvikle deres potentiale, eller hvordan de håndterer særlige situationer på arbejdet. Her kan det nemlig være en fordel, at der trækkes på “folk udefra”, og at snakken ikke altid går med ens direkte leder. Ofte vil der nemlig være en form for barriere, da lederen samtidig er den person, som skal bedømme en i hverdagen. 

I alle de situationer der er nævnt herover, kan erhvervspsykologer træde til og tilbyde deres hjælp. Og her er det selvfølgelig en fordel, at psykologerne både har en solid forståelse for psyken og mange af de ting, der kan være på spil i den enkelte person, og at de samtidig kan arbejde i en erhvervsmæssig kontekst. 

Find de helt rette erhvervspsykologer

Der findes efterhånden en del dygtige erhvervspsykologer, der tilbyder deres hjælp i erhvervslivet. Det kan derfor også godt svare sig, at du og din arbejdsplads undersøger, hvordan de forskellige firmaer kan hjælpe – og ikke mindst hvilken erfaring de har med forskellige problemstillinger. Det kan nemlig være ekstra rart at få besøg af et firma, som har haft en fod i branchen i mange år, da det kan ruste erhvervspsykologerne ekstra godt til at håndtere de udfordringer, som der er brug for på din arbejdsplads.

Flere Nyheder