Hvornår er alkoholbehandling nødvendig?

06 April 2020 Astrid Pedersen
image

Det er ikke alle mennesker, som fra den ene dag til den anden kan lægge et alkoholmisbrug på hylden. At holde op med at drikke er ikke kun et spørgsmål om viljestyrke. Mange kan have brug for professionel hjælp, fordi de ganske enkelt løber en alt for stor risiko ved at forsøge sig med afvænning på egen hånd.

En alkoholiker, som har haft et massivt forbrug af alkohol på hverdags basis gennem mange år vil for eksempel have oparbejdet så stærk en afhængighed, at det vil være direkte farligt at kvitte flasken ”cold turkey”. Kroppen har vænnet sig til alkoholen i en grad, så et ophør med indtag vil medføre meget alvorlige abstinenser. Almindelige tømmermænd efter en nats druk er for intet at regne imod disse symptomer, som foruden dagevis med opkastninger, feber, rystelser og svedeture inkluderer mange mentale op og nedture – i svære tilfælde endog delirium, hallucinationer og svære, depressive tilstande med selvmordstanker.

Hvis du således er hardcore alkoholiker og har været det igennem et stykke tid, vil alkoholbehandling være nødvendig, hvis du skal komme helskindet ud på den anden side af abstinenserne – og videre i et decideret behandlings forløb.

Hvor kan jeg få kvalificeret alkoholbehandling?

Hvis du nærer et ærligt og oprigtigt ønske om at komme ud af dit alkoholmisbrug, og er villig til at lægge en indsats for at få dit liv tilbage på ret kurs, bør du kontakte et misbrugscenter. Behandlingscenter Stien er et dansk misbrugscenter med speciale inden for alkoholbehandling og terapeutisk afvænning.

Når du lader dig indskrive til alkoholbehandling hos Behandlingscenter Stien, er du garanteret en anonym og diskret behandling. Samtidig vil du blive mødt af dygtige personaler i form af behandlere og terapeuter, som ikke vil dømme dig uanset dine bevæggrunde og din historik.

Du kan læse mere om alkoholbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

 

More articles