Når du skal have foretaget ændringer i de faste elektriske installationer i boligen, skal du sørge for at lave en aftale med en autoriseret elektriker eller el installatør. Det kan for eksempel være i forbindelse med en tilbygning til dit hus, hvor du skal have trukket nye kabler til stik kontakter, udtag til lamper og lignende, og måske endda have opsat et nyt hfi relæ eller omgrupperet det eksisterende.

Det kan også være, at du i relation til istandsættelse af køkkenet skal have trukket strøm til en opvaskemaskine eller til en ekstra ovn. Eller måske skal du have ombygget badeværelset og i den anledning have indlagt ekstra strøm til stik kontakter, så du kan barbere dig eller tørre hår i badeværelset.

Her er det meget vigtigt, at der kommer professionelle og autoriserede håndværkere på banen. Elektricitet er ikke noget, du selv bør – eller for den sags skyld må – fifle med. Du risikerer at forårsage skade såvel på mennesker som på materiel.

En forkert samling kan føre til kortslutning, som kan give livsfarlige elektriske stød ved overgang – eller forårsage brand i de elektriske installationer. En sådan brand kan lynhurtigt brede sig og anrette stor skade, især i etage ejendomme. Selv om du ikke skulle få andres liv på samvittigheden ved den lejlighed, kan du være sikker på at der er store økonomiske omkostninger. Det er nemlig meget lidt sandsynligt, at dit forsikrings selskab vil dække skaderne, når el arbejdet ikke er udført af en autoriseret elektriker eller el installatør.

Hvor finder jeg en autoriseret elektriker eller el installatør i Århus?

Skal du have udført arbejde på bygningens faste el installationer, og er du bosat i Århus eller omegn, kan du med fordel vælge Rosborg – din el installatør i Århus. Du kan læse mere, og kontakte Rosborg, på Rosborg.dk