Kan man få giner i forskellige størrelser?

26 July 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det har længe heddet sig, at man syntes, moderne modeller var nogle magre kræ, som der blev behandlet som nogle, der var tæt på sultedøden for at passe til idealer, som modeskaberne dikterede – og som så bredte sig i vandet til samfundet.

Det er der heldigvis ved at blive gjort noget ved nu om dage, da man ikke bare ser, at det er blevet accepteret at have lidt fedt på sidebenene – så man rent faktisk ligner et almindeligt menneske – men at der faktisk findes kategorier med modeller, mænd som kvinder, der ser kraftige ud ifølge modediktatorerne, men som egentlig bare fremviser, hvordan mennesker ser ud i virkeligheden.

Man kan sige, at tiden skulle være moden til dette, før det skete, for længe har den modeverden ikke afspejlet, hvordan virkeligheden så ud, men samfundet skulle også være parat til den omvæltning. Og det er det så blevet forlangt nu.

Men på nogle områder kan det stadig se ud som om, at man forsøger at bibeholde det smalle “idealbillede”.

Se bare på sådan noget som mannequiner i butiksvinduerne, som virkelig er tynde eksistenser, når man ser på dem, specielt uden tøj.

Men når man ser på sådan noget som giner, så lader det til, at det samme er tilfældet her, hvor man så skaber tøj efter en præ-fabrikeret størrelse af et menneske, og skal man have dette stykke tøj i en større størrelse, så forøger man blot proportionerne i alle ender og kanter.

Man tager ikke højde for, at mennesker kan se forskellige ud ved livet og kroppen deromkring, så man kan føle, at sådan nogle giner bliver bibeholdt i en tid, der er meget gammeldags.

Heldigvis er det da efterhånden blevet muligt at få giner i andre størrelser, så det mere afspejler samfundets forventninger til, hvordan man forlanger, at mennesker bliver fremstillede.

Køb giner her for resten.  

More articles