Kan man fryse pandekager ned?

15 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du er måske den miljøorienterede type, der er blevet så glad for, at det er blevet mere moderne at spare, undgå madspild og sortere affald korrekt, selvom det i forvejen har været vigtigt for dig i mange år.

Eller du er simpelthen i den situation, at du ikke har mange penge at rutte med, hvis du for eksempel er studerende eller står i en anden situation, hvor du ikke har så mange penge at gøre godt med.

Her kan det være, du forsøger at spare, hvor der spares kan, og en af de fronter er ved at undgå, at mad bliver for gammelt og dermed smidt ud.

Du har måske lært af dine forældre og i hjemkundskab/husgerning i folkeskolen, at det er muligt at fryse en hel del mad ned, så forrådnelsesprocessen bliver markant indstillet, og noget mad så pludselig kan holde sig i flere måneder fremfor måske bare et par dage i køleskabet.

Men det er jo ikke alt, man kan fryse ned.

Og derfor overvejer du måske, om det kan lade sig gøre at fryse pandekager ned.

Du har måske lavet en del af dem, og så skulle du lige udnytte de sidste rester af ingredienserne, som du alligevel kunne lave lidt flere pandekager af, fremfor de stod og blev for gamle og aldrig brugt.

Problemet er så, at du har for mange pandekager tilovers, og du kan simpelthen ikke klemme flere ned, hverken dig eller dem du er sammen med.

Desværre ved du også, at du ikke er hjemme det næste lange stykke tid, så pandekagerne ville bare blive for gamle ved at stå i køleskabet. Det vil du helst gerne undgå.

Derfor husker du tilbage på det gode husråd om, at man kan fryse ting ned og er ved at stikke pandekagerne ned i fryseren.

Her skal du dog indstille foretagende, for pandekager har sjældent godt af at blive frosset ned, og de vil derudover også miste meget af deres smag ved at blive tøet op igen.

More articles