Lad din lokale elektriker hjælpe med modernisering af dine installationer

06 oktober 2020 Astrid Pedersen

Hvis du mangler et el udtag til et husholdnings apparat eller en lampe, eller du gerne vil have udvidet dine elektriske installationer med en ekstra kreds, er det oplagt at kontakte din lokale elektriker. Det er dog selvfølgelig ikke altid det er nødvendigt. Er du i tvivl om hvilke former for el arbejde, som kræver elektriker assistance, kan du læse med i det følgende.

Hvornår har jeg brug for en elektriker?

Du har brug for en elektriker når der skal ændres på de faste el installationer i bygningen -også selv om det kun er dig og din eventuelle familie som bor deri. Det er nemlig kun en autoriseret el installatør eller elektriker som må rode med disse installationer.

De faste elektriske installationer er defineret som dem som du ikke umiddelbart kan skrue løs og tage med dig ud af bygningen. Du må altså gerne skifte en pære eller et lysstofrør som er gået, eller en sikring som er sprunget. Du må også gerne sætte en ny skal på en stik kontakt, hvis du hellere vil have den i en anden farve. Men skal der oprettes nye udtag til lamper eller stik kontakter og i den forbindelse trækkes kabler hertil skal der en fagperson med autorisation på banen.

Det samme gælder hvis du skal have moderniseret hele dit elektriske system, have skiftet dit hfi relæ, eller måske have integreret flere funktioner i dine el installationer – for eksempel i forbindelse med opbygning af et ”smart home”. En dygtig autoriseret el installatør eller elektriker med fingere på pulsen vil uden problemer kunne hjælpe dig med disse opgaver. Og så slipper du for at få en bøde for uautoriserede installationer – eller for, i værste fald, at få andre menneskers liv og helbred på samvittigheden som følge af dit klamphuggeri.

Leder du efter en dygtig elektriker i Hjørring kan du med fordel kontakte Erik Lytzen – læs mere på lytzen.dk

Flere Nyheder