Lad din tandlæge i Aarhus forebygge tandsygdomme

11 October 2021 Astrid Pedersen

editorial

Det er vigtigt at passe godt på sit blivende tandsæt. Det blivende tandsæt består af de tænder som vokser ud når vi som børn eller teenagere har tabt alle vore mælketænder. Og da det er det sidste sæt tænder vi får er det vigtigt at pleje tænder og tandkød således at begge dele kan holde resten af livet.

Det betyder at du som minimum bør børste tænder og rense mellemrummene imellem dine tænder med tandtråd morgen og aften. Om nødvendigt kan du supplere med mundskyl. Og så bør du besøge din tandlæge til kontrol af tænder og tandkød mindst én gang om året.

Hvorfor gå til tandlæge – mine tænder fejler jo intet?

Måske synes du det er spild af tid og penge at skulle gå til tandlæge på årlig eller halv årlig basis. Men her skal du tænke på at dine tænder sagtens kan være i farezonen selv om du måske ikke har ondt lige nu.

Der kan sagtens være tilløb til dårligdomme så som tandbylder, huller i tænderne – også kaldet karies – tandkøds betændelse eller parodontose mellem dine tænder eller under tandkødets rand. Og når først det begynder at bløde fra dit tandkød, eller tandpinen melder sig på banen, er det for sent at forebygge.

Lad din tandlæge hjælpe dig med at forebygge tandsygdomme

Sørger du der imod for at komme til tandlæge en til to gange om året vil du få langt bedre chancer for at bevare dit blivende tandsæt smukt og funktionelt resten af din tilværelse. Din tandlæge vil kunne se om der skulle skjule sig ansatser til oven for nævnte lidelser, og samtidig give tændernes emalje en grundigt afrensning som forebygger plak og bakterie angreb.

Find din lokale tandlæge i Aarhus

Leder du efter en dygtig tandlæge i Aarhus kan du med fordel vælge TandlægeCenteret Clemens Torv – læs mere på https://clemenstand.dk/.

More articles