Man kan nemt følge en god strikkeopskrift efter lidt øvelse

09 October 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du har så fundet en perfekt strikkeopskrift ud fra den indledende beskrivelse af denne, som kunne være en strikkeopskrift til kvinde med former enten til dig selv eller en, du kender.

Indledningen ser så indbydende ud, der er flotte billeder af det færdige resultat, og du mener selv, at det da ikke kan være så svært at strikke.

Du har fået lidt øvelse i, hvordan man går, og pludselig kan du godt se, hvorfor det er gået hen og blevet moderne igen, at man strikker, så det ikke kun er ens bedsteforældre, der ynder at foretage sig den slags.

Faktisk var det endda din bedstemor, der lærte dig den slags, og du blev imponeret over, hvor meget erfaring ikke kan benægte ens evner.

Pludselig var bedstemor nemlig virkelig hurtigt med hænderne i en facon, som du aldrig har set det før, eller i hvert fald lagt mærke til før.

Nu evner du i hvert fald det mest basale, og som det har bredt sig som en dille til dine veninder, sidder I nu allerede som en flok yngre bedsteforældre og strikker sammen og fortæller, hvad der ellers sker i jeres liv.

Men du vil også gerne strikke selv og følge en opskrift, end du bare strikker i ét væk, mens dine veninder eller bedsteforældre forklarer dig, hvornår du skal skifte garn, strikke et andet mønster, undgå masker og så videre.

Problemet er blot, at når du kommer forbi den første spændende indledning med billeder til din fundne strikkeopskrift, så ligner det mere et koordinatsystem i miniformat med en masse tal og mønstre på.

Du har ikke set noget lignende siden folkeskolen, tænker du, men hvis du giver dig selv tid til at fordybe opskriften og sætte dig ind i den, så er den faktisk meget retvisende, selvom den i første omgang kan virke lidt kedelig at gå til.

Måske kan din bedstemor eller veninder hjælpe dig med at tolke den første strikkeopskrift, så du kan strikke på egne ben derfra.

More articles