Når du skal have helt styr på din bolig, skal du vælge en energikonsulent

28 August 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

– Hvad er der af fejl og mangler i din bygning?

– Har du styr på energiforbruget ved de forskellige komponenter i din ejendom?

– Hvordan ser tilstandsrapporten ud for det hjem, du på nuværende tidspunkt har tilholdssted i?

Dette og meget mere kan en energikonsulent være med til at besvare for dig, om det så drejer sig om at lave en gennemgang på det sted, hvor du allerede bor, eller om du er ved at skulle købe eller sælge en bolig.

Måske er du nysgerrig på, hvordan situationen ser ud i dit nuværende boligforhold, hvor regler og analytiske metoder også ændrer sig løbende, så kunne måske tænke dig at få tjekket op på, hvordan forholdende ser ud i skrivende stund.

Står du så i den situation, hvor du skal have solgt din bolig efter at have boet i den i lang tid og har lavet – forhåbentligt – forbedringer ved bygningen, så er det måske også på tide, at du får tjekket op på og får lavet en rapport over, hvordan det står til med boligen på nuværende tidspunkt.

Dette kan være med til at være et pejlemærke fra din side og en bevisførelser foran køber til, hvordan det står til med boligen.

Som boligkøber eller i hvert fald en potentiel en af slagsen ønsker man måske selv at hyre en energikonsulent til at lave en statusrapport over bygningen, man står foran at skulle købe, og så er det da klart, at man selv vil hyre sådan en til at udføre arbejdet.

Dette er ikke fordi, man ikke stoler på sælgers valg af energikonsulent og deres ekspertise, men som potentiel køber vil man gerne være sikker på, at energikonsulenten arbejder for at fremme ens sag.

På den måde kan man også blive meget klogere på det med tilstandsrapporter, fejl og mangler med videre, så man kan bruge den viden fremadrettet.

More articles