Planlægger du en tilbygning i Odense?

10 september 2020 Pia Nielsen
image

Du behøver ikke at flytte for at få den ekstra plads du drømmer om – med en tilbygning i Odense kan du få de ekstra kvadratmeter, der gør forskellen for dine boligdrømme. Indhent et tilbud og sæt gang i planerne…

Hvad kræver en tilbygning i Odense?

Inden du booker et tømrer- eller murerfirma til at lave en tilbygning i Odense, skal du have gjort forarbejdet ordentligt. Det sikrer, at det tilbud, du indhenter, er realistisk og på netop det, du søger. Forarbejdet i forbindelse med et tilbygningsarbejde består i første omgang af dine ønsker og dit budget. Hvad vil du gerne have? Og hvad har du råd til?

Når du har gjort dig klart, hvad du går efter, kan det være en god idé at kontakte en arkitekt eller bygningskonstruktør for rådgivning omkring udseende af tilbygningen. Skal det være en tilbygning, der matcher den eksisterende bygning? Eller skal det være en tilbygning, der står i kontrast til den nuværende? 

Endelig bør du undersøge krav om byggetilladelse og evt. restriktioner for antal kvadratmeter på din grund og i dit område. Husk der er forskel på, om en tilbygning skal bruges til beboelse – som et køkken eller en stue – eller blot til ophold, som en udestue. 

Handler det om areal eller lys?

Når du har indhentet tilbud fra et tømrerfirma skal du undervejs i byggeriet hele tiden have for øje, hvad det oprindelige formål med tilbygningen er. Er det flere kvadratmeter, du ønsker dig? Eller er det muligheden for mere lys i huset?

Handler det om at få mere plads, kan det være relevant at tænke på placering af døre og vinduer i forhold til møbler, udgange og verdenshjørner. 

Ved et større byggeprojekt kan du blive bedt om at tage stilling til detaljer undervejs som eksempelvis størrelse, antal og placering af vinduer – beslutninger, der kan være afgørende for ting som lysindfald. 

Flere Nyheder