Prøv kognitiv terapi, når livet gør ondt

17 July 2019 Astrid Pedersen

editorial

Hvis du lider af stress, angst eller lavt selvværd, kan det være nødvendigt for dig at søge professionel hjælp. Ofte kan det virke ganske uoverkommeligt selv at skulle løfte sig ud af en sådan tilstand. Og hvis du ikke har de rette værktøjer, kan det også være helt umuligt. Men så kan du for eksempel kontakte en psykolog, som tilbyder hjælp i form af kognitiv terapi.

Hvad er kognitiv terapi?

Kognitiv terapi er kendetegnet derved, at det er en meget aktiv og involverende behandlingsform, hvor klienten tillægges ekspert kendskabet til egne tanker og følelser. Behandlingen foregår som et samspil imellem psykolog og klient, og udgør en fælles rejse mod selvudvikling og erkendelse. Under denne rejse udfordres de fast illusioner og forestillinger som selvet og klientens egen væren i verden, og du opnår som klient såvel en højere selvbevidsthed som nye perspektiver på din omverden og din egen rolle.

Under terapien må du således være indstillet på at foretage megen hjemmearbejde, og du vil blive bedt om at lave øvelser, som hjælper dig til at forstå dig selv, dine tanker og din adfærd. Formålet er ved aktiv deltagelse at hjælpe klienten til at tage herredømmet over sit liv tilbage, og få de rette redskaber til selv at vende negative mønstre til positive i fremtiden.

Find psykolog i Charlottenlund

Hvis du leder efter en effektiv behandling mod stress i Charlottenlund, kan du med fordel tjekke Karina Elver. Karina Elver er uddannet psykolog fra University of Kent, Canterbury, UK og med overbygning Cand Psych fra Københavns Universitet. Gennem de seneste ti år har Karina Elver arbejdet med mange forskellige emner inden for psykologi, og har især interesse for de psyko sociale aspekter af vores daglige liv. Karina Elver har blandt andet arbejdet med børne- og familie psykologi, og her igennem fået en glimrende indsigt i – og solid erfaring med – de dynamikker, som udspiller sig i en families dagligdag.

Du kan læse mere på karinaelver.dk

More articles