Psykolog: Her er fordelene ved mindfulness?

07 August 2020 Lykke Holzmann Søby

editorial

Mindfulness har rødder i buddhismen, og kommer fra en slags bønner eller meditationsteknikker, der hjælper med at ændre dine tanker væk fra det sædvanlige rod og over imod en forståelse af øjeblikket og et større perspektiv på livet.

Positive ændringer i sundhed, holdninger og adfærd

Mindfulness forbedrer trivsel. Det øger din kapacitet til at være i nuet og bidrager til at leve et mere tilfredsstillende liv. At være opmærksom på nuet, gør det lettere at nyde glæderne i livet, når de sker, og hjælper dig med at blive fuldt ud engageret i aktiviteter og skabe en større kapacitet til at tackle uønskede hændelser. Ved at fokusere på her og nu oplever mange mennesker, der praktiserer mindfulness, at det er mindre sandsynligt, at de bliver fanget i bekymringer om fremtiden eller fortryder fortiden. Desuden bliver de mindre optaget af bekymringer om succes og selvværd og er bedre i stand til at danne dybe forbindelser med andre.

Mindfulness forbedrer det fysiske helbred. Forskere har opdaget, at mindfulness-teknikker hjælper med at forbedre det fysiske helbred på flere måder. Mindfulness kan blandt andet hjælpe med at lindre stress, behandle hjertesygdomme, sænke blodtrykket, reducere kroniske smerter, forbedre søvn og lindre mave-tarmvanskeligheder.

Mindfulness forbedrer mental sundhed. I de senere år har psykoterapeuter brugt mindfulness-meditation som et vigtigt element i behandlingen af ​​en række problemer, herunder: depression, stofmisbrug, spiseforstyrrelser, konflikter i parforhold, angst- og tvangslidelser.

Hvordan fungerer mindfulness?

Nogle eksperter mener, at mindfulness delvist fungerer ved at hjælpe folk til at acceptere deres oplevelser – inklusive smertefulde følelser – snarere end at reagere på dem med aversion og undgåelse.

Det er blevet mere og mere almindeligt, at mindfulness-meditation kombineres med psykoterapi, især kognitiv adfærdsterapi. Denne udvikling giver god mening, da både meditation og kognitiv adfærdsterapi har det fælles mål at hjælpe folk med at få perspektiv på irrationelle, dårligt tilpassede og selvvindende tanker.

Hvis du tror at Mindfulness er noget for dig, så besøg denne psykolog i Gentofte, som benytter og underviser i teknikkerne. Det kan være det er lige det du mangler, for at leve det liv du altid har drømt om.

More articles