Renseriet kan rense dit tøj bedst

03 April 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du bare er et nogenlunde gennemsnitligt menneske, så ligger du også inde med mange forskellige slags beklædningsgenstande derhjemme.

Vi tør gætte på, at der findes lige så mange farver og stof-arter blandt din personlige tøjkollektion, som der næsten findes dage i en måned – specielt hvis du er en hel familie.

Nogle familier, par og kollektiver er bedre end andre til at sortere deres tøj, når det skal vaskes, men i en travl hverdag bliver meget af det ikke sorteret, før det ryger i vaskemaskinen til en grundig omgang vask med en standardindstilling.

Faktisk kender de færreste mennesker de rette indstillinger på deres vaskemaskiner, men veksler mellem de vante to-tre indstillinger.

Og resultatet?

Man får noget ødelagt tøj retur, noget har fået misfarvninger fra andre tøj, og noget er krympet til en alt for lille størrelse.

Så er det sådan set lige meget, om man laver tøjet selv, køber det som genbrug, ude i supermarkedet, tøjbutikker eller får det skræddersyet til en selv: Hvis det går i stykker efter de første par omgange med vask, så er det jo lidt omsonst, om man har fokus på miljøet, kvalitet eller pasform.

Men specielt siden mange familier har fået råd til at have egen vaskemaskine, så gider de ikke forlade hjemmet, når der skal vaskes tøj, hvor de måske tidligere gik ned på et lokalt møntvaskeri for at få vasket tøjet – ofte med de samme, hvis ikke værre, resultater til følge.

Men har du overvejet det smarte i at forlade hjemme med noget af dit tøj for at sende det til rens på et renseri?

Her har du jo netop at gøre med nogle professionelle eksperter, der har erfaring med at tage sig af dit tøj, så det kommer til at se lækkert ud efter en omgang rens.

Du behøver ikke overvåge en vaskemaskine, mens den vasker, og du kan bruge tiden sammen med familien, mens du ved, at tøjet til rens er i gode hænder.

More articles