Så meget kan du få i håndværkerfradrag i 2021

25 January 2021 Cecilie Mortensen

editorial

Hvert år bestemmer staten et håndværkerfradrag for at skubbe gang i økonomien. Det er et håndværkerfradrag, som du kan få nytte af, når du ønsker at bygge nyt, renovere det gamle eller blot vedligeholde din bolig. Det er dermed typisk ideelt at gøre brug af, hvis du hyrer en håndværker eller en serviceydelse af et professionelt firma. Det kan f.eks. være, hvis du skal have lagt nyt gulv i din bolig, udskiftet dine vinduer eller repareret dit tag. Det kan også være aktuelt, når du skal have vaskes dine vinduer, have ordnet lidt havearbejde eller have passet dine børn. 

Det vigtigste er at du hyrer en virksomhed som har et CVR-nummer, og kan lave en elektronisk faktura. Det skal bruges som dokumentation for at kunne gøre brug af håndværkerfradraget.

Hvordan får du udbetalt rabatten ved håndværkerfradraget?

Når du hyrer en håndværker til en opgave, er det væsentligt at være opmærksom på, om det er en ydelse eller service som indgår i håndværkerfradraget. Hvis det gør, så er det kun arbejdslønnen inklusiv moms som du kan forvente at få i rabat. Når du har betalt regningen til den aktuelle håndværker og har registreret arbejdet og fakturaen, vil det automatisk gå ind på dit skattekort. Dermed vil dit fradrag være højere end normalt, og du vil få en større udbetaling af din løn. På denne måde får du udbetalt pengene for håndværkerfradraget.

Hvor meget kan du få i håndværkerfradrag?

Hvert år kan håndværkerfradraget ændres af folketinget. For 2021 er håndværkerfradraget hævet op til 50.000 kroner for håndværkerydelser og serviceydelser. For 2021 er håndværkerydelser hævet fra 12.800 kroner til 25.000 kroner. For serviceydelser er beløbet hævet fra 6.400 kroner til 25.000 kroner.

Her skal du tænke det som at, hvis du hyrer en fagmand til 150 kroner i timen inklusiv moms, så vil du ca. få et skattefradrag på 52 kroner, således du reelt set kun betaler 98 kroner i timen. Beregn dit håndværkerfradrag her.

More articles