Sikkerhed i forbindelse med løbehjul til børn

21 October 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Løbehjul har længe været et underholdende stykke transportmiddel kombineret som legetøj for børn, hvor man heldigvis med tiden er blevet god til at konstruere nogle mere sikre anordninger af den slags typer, så det ikke bare var noget, som en tømrer bankede sammen med nogle plader, et stykker og to aflagte hjul, man nemt kunne falde og slå sig på.

Længe før elektriske løbehjul blev bæredygtigt udstyr at komme omkring på i bymiljøerne, der skulle være sunde for miljøet, men hvor man har fundet ud af, at de udgør en sikkerhedsrisiko for mange mennesker, var den slags forbeholdt for børn og barnlige sjæle.

Hvis man så en voksen på et løbehjul, så grinede man lidt af vedkommende.

Det ændrede sig lidt med tiden, da løbehjul kom på mode igen, og det fik en renæssance for, at man skulle køre på dem.

Sådan er det stadig i dag, men sikkerheden skal man stadig ikke slække på.

Sådan er man sikret på et løbehjul

Når man køber sådan et løbehjul til ens barn, så er det klart udover at købe et godt og sikkert et af slagsen, at man også indtænker sikkerheden som et vigtigt element.

Et er jo at lære barnet at køre på det, men er man usikker på fødderne, så kan det let gå galt med at holde balancen og styrte.

Det kan gøre ondt i sig selv, men ofte skal man jo løbe ude i trafikken, da der er god asfalt her til at løbe på, og det ikke er alle byer, der har aflukkede områder til den slags.

Derfor bør man give barnet en sikkerhedshjelm på, man bør give dem albue- og knæbeskyttere på, og så bør man som voksen ikke efterlade dem uden opsyn, når de løber på dem.

Man kan slappe lidt af med det, som barnet bliver ældre og mere sikker på benene, men helt at glemme sikkerheden bør man ikke gøre.

More articles