Skal vi virkelig tænke på bortskaffelse af olie?

27 February 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er lidt vildt at tænke på, at de tidlige, store industrimaskiner kørte på damp, som jo ikke forurener i samme omfang, som olie gør det.

Men effektiviteten var ikke så høj, så derfor fandt man ud af, at brugen af olien var mere effektivt at bruge i de samme maskiner, udviklingerne af disse og nye maskiner. 

Det hang jo så også sammen med, at man blev bedre til at udnytte energien, men dampmaskinen forsvandt helt i glemslen, hvor man nu stort set kun kan finde dem på museer og som hobbyprojekter.

Det er først for nyligt, man har indset, at oliemaskiner skal omlægges og gøres til brug via vedvarende energi, elektricitet med videre.

Men der er mange mennesker involveret i den slags, som tjener penge på olien endnu, selvom dette fossile brændstof en dag forsvinder, og man så er tvunget til at finde på noget andet, så der går nok en rum tid, før det bliver en realitet.

Olien vil med tiden forsvinde alligevel foruden bortskaffelse

Vi kommer desværre nok ikke retur til dampmaskinerne, og det er heller ikke alt olie, som man kan udnytte til fulde, hvorfor der også hersker spildolie.

Men se blot på verdenshavene, når man lukker den slags ud i naturen!

Hele undergrunde kan blive forurenet til både dyrkning af afgrøder og beboelse/bebyggelse, fordi der er olie dernede.

Derfor skal man bortskaffe den slags olie korrekt, og hvis det er muligt, så bør man stadig udnytte den til fulde.

Det er dog sjovt at tænke på, at noget, der forekommer naturligt, kan forurene, men det er typisk os mennesker at omfordele ressourcerne i verden, så de ikke er gunstige længere.

Med tiden vil olien slippe op, og så skal vi have fokus på konsekvensen af vores forbrug, for ser man på, hvordan industrialiseringen bare hærgede derudaf uden tanke på konsekvenserne, hvorfor vi lever med efterveerne fra dengang, så bør vi også gøre det samme nu.

More articles