Smukke og ensartede grøntsagsudskæringer med et professionelt mandolinjern

16 March 2019 Astrid Pedersen

editorial

Et lækkert mandolinjern kan gøre underværker for din kogekunst. Uanset om du arbejder professionelt som kok i et storkøkken eller på en restaurant, eller om du har madlavning og gastronomi som din helt store hobby på amatør plan, er det vigtigt ikke at gå ned på udstyr. En del af glæden og passionen ved at fremstille lækre og velsmagende retter, er at have det helt rigtige udstyr til rådighed, når råvarerne skal bearbejdes. Og til arbejdet med grøntsager, som skal snittes fint og ensartet, er det professionelle mandolinjern et must.

Hvad er et mandolinjern?

Et mandolinjern er et særligt redskab, som egner sig særdeles godt til udskæring af grøntsager i varierende tykkelser og faconer. Man kan godt sige, at et mandolinjern er en avanceret udgave af et rivejern. Mandolinjernet er typisk forsynet med udskiftelige skær, således at formen og tykkelserne på de enkelte skiver varieres. Disse skær er som regel meget skarpe, og derfor er de fleste mandolinjern også udstyret med en såkaldt ”slæde”, som bruges til at fastholde grøntsagen, når den snittes. På den måde kommer fingrene ikke i kontakt med det skarpe skær, som ellers kan forrette stor skade.

Hvis du elsker at lave mad, og nyder at servere smukt anrettede grøntsager, bør du eje et mandolinjern. Med et mandolinjern kan du skære papirtynde skiver ud af eksempelvis kartofler eller rodfrugter, du kan snitte dine gulerødder julienne, og mange mandolinjern er tillige forsynet med bølgeskær, så du kan gøre dine grøntsags skiver ekstra dekorative.

Køb mandolinjern online hos YesChef

Hvis du er i markedet efter et lækkert mandolinjern, som gør det til en fryd at snitte grøntsager, kan du med fordel kigge efter det i den online shop på YesChef.dk. Her finder du kokke udstyr fra alle de mest kendte og velrenommerede professionelle brands. Se det store udvalg af solide mandolinjern på YesChef.dk

More articles